Na Corona….blijven de mensen komen :)

Met plezier lazen we het bericht op Nu.nl dat de markt geen dalende omzet kent, zoals de supermarkten en boerenwinkels of speciaalzaken. De markt blijft doorgroeien. Geweldig nieuws!

Natuurlijk was corona voor de markt even anders en is er een tijd geen non-food op de markt geweest. Bijzonder pijnlijk om die tweespalt te zien op de markt. Het is daarom goed om te lezen dat de omzet na corona en met de complete markt natuurlijk.

Imago: Je krijgt waar voor je geld

Natuurlijk is de slogan “Op de markt is een gulden een daalder waard” niet weg te denken. Het is iets waar velen van ons mee zijn opgegroeid. Vooral de oudere generaties zijn er bekend mee, maar ook de jeugd heeft er vaak wel eens van gehoord.

Breder

We zien een steeds breder aanbod van markten. Ook de gerechten die direct en ter plekke opgegeten kunnen worden zijn iets om volop van te genieten. Het maakt de markt nog completer. De markt mag hipper en luxer worden.

Een pond is een pond

Waar in andere winkels veel zakken van 500 gram nu opeens 400 gram hebben zie je dit op de markt niet. Een pond is een pond!

Kansen? 

Volgens enkele reacties is het een kans om de openingstijden te verruimen. Veel mensen werken als de markt open is en zijn dan gedwongen om de boodschappen bij de supermarkt te doen. Zeker als de markt op een doordeweekse dag is!

Bron: https://www.nu.nl/economie/6214730/nederlanders-geven-minder-uit-bij-de-boer-maar-meer-op-de-markt.html?redirect=1

Wat we graag doen: